الگوریتم های گوگل
گوگل و الگوریتم هایش
در این مقاله آموزش سئو سایت نباتک درباره الگوریتم های گوگل توضیح خواهیم داد. با خواندن این مقاله جواب این سوالات را پیدا می کنید.
- الگوریتم های گوگل چیست؟
- چگونه گوگل سایت ها را رتبه بندی می کند؟
- چند تا الگوریتم گوگل داریم؟
- چگونه گوگل سایت ها را جریمه می کند؟
- پنالتی گوگل چیست؟
- چرا سایت من افت کرد؟
- الگوریتم های اسپم گوگل یعنی چی؟
- چرا ایندکس سایت من از گوگل پاک شد؟
- آیا سئو محلی روی رتبه سایت اثر می گذارد؟
- الگوریتم های گوگل چه طور کار می کنند؟
- چگونه گوگل سایت من را جریمه می کند؟
- آیا گوگل سایت من را جریمه کرده؟
- چرا سایت من را گوگل جریمه کرده؟
- آخرین الگوریتم گوگل چیست؟
پس اگر شما هم این سوالات را دارید، توصیه می کنم حتما این مقاله نباتک را بخوانید تا اطلاعات بیشتری به همراه مثال های متنوع را ببینید. اگر هم احیانا ترافیک سایتتون کم شده و افت کرده یا حتی پنالتی شدید و دنبال کمک فوری می گردید، می توانید از خدمات مشاوره سئو نباتک استفاده کنید، که توسط مهندس افشار ارائه می شود.
الگوریتم گوگل چیست؟
الگوریتم های گوگل، قواعدی هستند که گوگل نتایج جست و جو را بر اساس آن ها نشان می دهد. هر ساله این الگوریتم ها 500 تا 600 مرتبه ( ماه 50 بار ) آپدیت می شوند. بعضی از آن ها تغییرات عمده ای را در نتایج سایت ها و سئو می گذارند، برای همین نام های خاصی به آن ها اختصاص داده شده است. ابتدا به صورت خلاصه چند تا از مهمترین الگوریتم های دوسال اخیر می پردازیم، سپس الگوریتم های اصلی تاریخ گوگل ( الگوریتم مرغ مگس خوار- الگوریتم پاندا…) را بررسی خواهیم کرد.
توجه
اگر با اصطلاحی جدید در صفحات آشنا شدید، که معنای آن را نمی دانستید می توانید به صفحه دیکشنری سئو نباتک مراجعه فرمایید. تمامی اصطلاحات مرتبط با سئو در آنجا بر حسب حروف الفبا جمع آوری شده است.
الگوریتم های 2018 گوگل
الگوریتم 1 آگوست 2018- بی نام
در تاریخ 1 آگوست 2018، گوگل الگوریتم های اصلی خودش را در خصوص رتبه بندی سایت ها آپدیت کرد. این الگوریتم همان طور که توییتر و فروم های سئوکاران بحث می شود، تغییرات اساسی را روی نتایج خواهد گذاشت. به دلیل این که روی هسته گوگل اثر می گذارد، می توان آن را نیز جز مهم ترین الگوریتم های گوگل دانست. تا امروز گزارشات وب مستران نشان داده است، که سایت های کمی تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفته اند، اما تاثیر آن ها در سایت هایی که اعمال شده، زیاد بوده است. این شاید به دلیل فراگیری محتوای وب – و یا a/b تست های گوگل باشد.
طبق بحث های مطرح شده، جابه جایی نتایج سرچ توسط این الگوریتم ادامه خواهد داشت و تا یکی دو هفته این الگوریتم سایت های مختلف را در بر خواهد گرفت.
اما تا این جا، بررسی ها نشان داده است که سرچ محلی ( ترتیب سایت های معرفی شده در مپ گوگل)، و سرچ ارگانینک ( سرچ طبیعی) هر دو تحت تاثیر قرار گرفته اند.
با مطالعه منابع خارجی سایت های searchenginejournal-moz-searchengineland و صحبت های Danny Sullivan ( یکی از کارشناسان گوگل که اکانت رسمی گوگل برای اطلاع از نحوه کار گوگل را ایجاد کرد searchliaison@) این نتایج از تاثیرگذاری این الگوریتم بدست آمده است.
- بیشترین تاثیرات گزارش شده روی دسته سایت های (YMYL (Your Money or Your Life بوده است.
- سایت هایی با موضوع تغذیه،خدمات پزشکی، رژیم غذایی نیز به شدت تحت اثر این الگوریتم قرار گرفته اند.
طبق توییت هایی که در توییتر کارشناسان گوگل در پاسخ به سئوالات کاربران دادند، راه حل نداشتن افت رتبه را مثل همیشه “تولید محتوای خوب” معرفی کردند. اما در فروم ها و سایت های معتبر، سایت هایی که افزایش رتبه داشتند، را به این صورت دسته بندی کردند که در آن ها سه فاکتور Expertise, Authoritativeness and Trust به معنای تخصص، اعتبار و اعتماد بود.
برای مثال در دسته بندی سایت های با موضوع “رژیم و تغذیه” افزایش و کاهش رتبه در بازه یک ماه به صورت زیر بود. ( منبع نمودار سایت Semrush)
افزایش رتبه با الگوریتم جدید
کاهش رتبه با الگوریتم جدید
هشدار امنیتی گوگل کروم
سرانجام در 24 ژولای 2018 ( 2 مرداد 1397) در آپدیت جدید گوگل کروم (ورژن 68) تمام سایت هایی که از پروتکل امن ssl استفاده نمی کنند، به عنوان (non-HTTPS sites ) صفحات ناامن به کاربر معرفی می شوند. لازم به ذکر است این هشدار پروتکل https فقط برای کسانی که از آخرین ورژن گوگل کروم استفاده می کنند، اتفاق خواهد افتاد.
منظور از https چیست؟ https مخفف Hypertext Transfer Protocol Secure به معنای پروتکل امن انتقال ابر متن است. کاربرد پروتکل https رمزگذاری اطلاعات ارسالی و دریافت بین شما و گیرنده پیام است.پروتکل امن انتقال ابرمتن با رمزنگاری که بسته های ارسالی را می کند، شنود اطلاعات را توسط نفوذگران سخت تر می کند. به همین دلیل از پروتکل امن ssl در صفحات سایت هایی که اطلاعات باارزش از کاربر دریافت می کنند، به کار برده می شود. (مثلا سایت های فروشگاهی و سایت بانک ها) – فقط یادتان باشد که رمزنگاری ssl مانع از هک شدن سایت نمی شود و ارتباطی به آن ندارد.
ایندکس کردن نسخه موبایل-آپدیت 26 مارس 2018
بعد از ماه ها بررسی سرانجام گوگل اعلام کرد، که نسخه موبایل صفحات اینترنتی را در اولویت قرار داده است. در هفته اول فروردین 1397 شرکت گوگل رسما اعلام کرد که به تدریج در حال ذخیره سازی ایندکس نسخه موبایل سایت ها به عنوان ورژن اصلی هستند. تاثیر این کار هنوز مشخص نیست تا چقدر باعث جابه جا شدن نتایج خواهد شد، اما اگر سایت شما ریسپانسیو نیست، در خطر هستید.
در لینک زیر، ریسپانسیو بودن صفحات سایتتان را بررسی کنید.
https://search.google.com/test/mobile-friendly
نمایش نتایج صفر – 14 مارس 2018
در اواخر اسفند 1396 گوگل برای مدت یک هفته به صورت آزمایشی به بررسی نتایج جست و جوی صفر پرداخت. این روش نمایش نتایج به این صورت بود که هنگامی که کاربر عبارت دقیقی را مثل تاریخ دمای هوای تهران را سرچ می کرد، تنها یک عدد نمایش داده می شد و بقیه نتایج توسط دکمه “نتایج بیشتر” “show all results” قابل مشاهده بود.
اما هنگامی که عبارت دما را سرچ می کرد نتایج مثل قبل ظاهر به صورت کامل ظاهر میشد. با این که این تغییر موقت بود، اما مطالب مهمی را به ما گوگل نشان داد.
این قضیه رو به نوعی دیگر هم شاید دیده باشید، مثلا وقتی یک کلمه را سرچ می کنید ولی گوگل فقط چند صفحه را نشان می دهد و بقیه را به دلیل این که مشابه هستند و از لحاظ محتوایی تکراری هستند نشان نمی دهد.
مثلا من گوگل کردم خرید ریپورتاژ آگهی و نتایج از جایی به بعد برای من نشان داده نشد! به خاطر تکراری بودن مگر این که خودم کلیک کنم و گوگل مجبور شود نشان دهد، مثال این قضیه رو در صفحات پایین تر هم قبلا دیدم (صفحه 2! )، که این ها شاید A-B تست های گوگل برای کلید واژه های مختلف باشد.
الگوریتم براکت – 8 مارس 2018
در 7 مارس 2018 گوگل تایید کرد که یک آپدیت در هسته مرکزی خود انجام داده است، سئوکاران در روز 4 مارس و برای دومین بار در 8 مارس این تغییرات را تایید کردند. این تغییرات نتایج در وب انگلیسی به مدت 2 هفته ادامه داشت، که در نهایت توقف پیدا کرد.
نام براکت برای این الگوریتم از سوی Glenn Gabe یکی از متخصصین سئو در searchengineland برای این آپدیت گوگل انتخاب شد. جزییات بیشتری گوگل منتشر نکرده است تا زمان حاضر.
بدون نام- 20 فوریه 2018
با استفاده از ابزارهای تحلیل وب مستران و سئوکاران تغییراتی در روز 20 فوریه مشاهده شد، که به سرعت این تغییرات نتایج جست و جو به حالت اول بازگشت. بعضی مواقع این تغییرات نشان دهنده آپدیت های الگوریتم های قبلی و یا آزمایش های گوگل برای بهبود نتایج serp می باشد.
در هر صورت این تغییرات و آپدیت را گوگل تایید نکرد.
- خیلی از الگوریتم ها مثل این، نام خاصی ندارند و یا به صورت رسمی اعلام نمی شوند، و توسط وب مستران و سئوکاران گزارش داده می شود.
https://moz.com/google-algorithm-change
الگوریتم های 2017 گوگل
افزایش طول ریچ اسنیپت-30 نوامبر 2017
بعد از دوسال آزمایش توسط گوگل، سرانجام محدودیت تعداد کاراکترهای مجاز برای متادیسکریپشن ها از 155 کاراکتر به 300 کاراکتر افزایش یافت.
تغییرات HTTPS بر روی نتایج – 17 اکتبر 2017
با آپدیت گوگل کروم به ورژن 62، سایت هایی که از پروتکل https استفاده نمی کنند، توسط این مرورگر هشدار داده می شوند. اگرچه به صورت مستقیم این کار، آپدیت گوگل به حساب نمی آید اما به احتمال زیاد در کاهش بازدید سایت تاثیر گذار است.
نمایش سایت های با HTTPS در رتبه های بالاتر- 16 آوریل 2017
طبق بررسی بیش از 10 هزار نتایج serp توسط شرکت MOZ، نیمی از نتایج صفحه اول گوگل در کلیدواژه های مختلف، سایت هایی هستند که از HTTPS استفاده می کنند. طبق بررسی های انجام شده، این میزان تغییر در پایان سال 2017، 75% شد.
- این تغییرات به صورت رسمی از سمت گوگل تایید نشده است.
آپدیت الگوریتم فرد- 7 مارس 2017
در 7 ام مارس 2017، عده زیادی از وب مستران و سئوکاران در یک شب به صورت ناگهانی ترافیک وب سایت خود را از دست دادند. کاهش بازدید سایت
تا 90% هم گزارش شد. به گونه ای که تا ماه ها قابل جبران نبود و در بعضی مواقع ها سایت ها به کلی از نتایج جست و جو حذف شدند.
مانند آپدیت الگوریتم مرغ مگس خوار در سال 2015، با هدف مشترک نمایش سایت های باکیفیت.
راهکار پنالتی گوگل توسط الگوریتم فرد
- حذف لینک های کیفیت پایین
- حذف تبلیغات زیاد در سایت
- حذف لینک های پروفایل
- انتشار مقالات باکیفیت
https://www.wordstream.com/blog/ws/2017/08/24/google-fred-update
پنالتی سایت های دارای pop-up در نسخه موبایل-10ژانویه 2017
گوگل سایت هایی که از بنرها و یا pop-up های آزار دهنده در نسخه موبایل استفاده می کنند، جریمه کرد. البته 5 ماه قبل از این تاریخ این موضوع توسط گوگل اعلام شد. تبلیغات مزاحم این تبلیغات زیر هستند، که به کاربر اجازه نمایش صفحه را نمی دهند.
همان طور که در عکس ها دیده می شود، در یک گوشی متوسط 5 اینچی وجود چنین تبلیغات آزاردهنده ای امکان دیدن صفحه را نمی دهد.
تاثیرگذارترین الگوریتم های گوگل در نتایج جست و جو (serp)
الگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا گوگل در سال 2011 برای نتایج جست و جو اعمال شد. کار این الگوریتم بررسی سایت های ضعیف و کم محتوا بود. الگوریتم پاندا تمرکزش بر روی محتوای سایت است. سایتی که مطالب کپی داشته باشد یا مطالب کم کیفیت داشته باشد، از سوی این الگوریتم گوگل جریمه می شود. نکته جالب توجه این است که متن های کوتاه نیز معمولا جز متن های بی کیفیت حساب می شوند. پس سعی کنید در سایت اگر مطلبی دارید که بسیار کوتاه است، تکمیلش کنید یا از روی سایت آن را بردارید، تا از سوی گوگل جریمه نشوید.
الگوریتم پنگوئن
یکی از موارد تاثیر روی سئو سایت بک لینک می باشد. وب مستر ها به خوبی از این نکته در زمان های مختلف استفاده کردند. به گونه ای که قبل از ورود الگوریتم پنگوئن، گرفتن بک لینک های زیاد و بی کیفیت بسیار تاثیر گذار بود. تا این که در سال 2012 ( یک سال بعد از الگوریتم پاندا) این الگوریتم وارد دنیای وب شد.
هدف این الگوریتم مقابله و جریمه سایت هایی است که با گرفتن بک لینک های مصنوعی به شیوه های مختلف سعی در کسب اعتبار و بهبود سئو می کنند.
الگوریتم مرغ مگس خوار hummingbird algorithm
الگوریتم مرغ مگس خوار در سال 2013 از سمت گوگل برای ارائه نتایج بهتر به کاربران موقع جست و جو داده شد. استفاده از مترادف ها و کلمات هم معنی یکی از ویژگی های جالب این الگوریتم است. به عبارت دیگر به نوعی فهمیدن عبارت یا کلمات کلیدی سرچ شده توسط کاربر و ارائه بهترین نتایج در SERP.
به بیان ساده می توان گفت الگوریتم مرغ مگس خوار، الگوریتم ضد اسپم نیست بلکه هدفش ارائه نتایج بهتر در کوتاه ترین زمان ممکن است. گوگل توسط الگوریتم مرغ مگس خوار مفاهیم جست و جو را درک می کند. حتی ممکن است سایتی را گوگل در صفحه اول به کاربران نشان دهد، که دقیقا از عبارت یا کلمه کلیدی استفاده نشده است، اما با توجه به کلمات هم معنی که در آن صفحه استفاده گردیده است، محتوای صفحه را تشخیص داده دهد و آن نتیجه را از بین ایندکس های ذخیره شده نشان می دهد.
یک ویژگی جالب دیگر این الگوریتم شخصی سازی متا دسکریپشن با توجه به جست و جوی انجام شده است. یعنی ممکن است توضیحات تگ متادسکریپشن با توضیحاتی که نویسنده برای یک صفحه گذاشته، متفاوت باشد!
الگوریتم دزدان دریایی google pirate algorithm
از آنجایی که تولید محتوا کاری معمولا سخت می باشد، سایت های کپی کار و اسپم زیادی وجود دارند که صرفا کار آن ها کپی مطالب سایت های دیگر است. گوگل به منظور حفظ قوانین کپی رایت و حمایت از تولید کنندگان محتوا در سال 2012، الگوریتم دزدان دریایی را ارائه داد. کار این الگوریتم بهبود رتبه به سایت های اصلی تولید کننده محتوا است که آن ها را در رتبه بهتری در صفحات گوگل قرار دهد.
نحوه گزارش سایت اسپم به گوگل را می توانید در صفحه تولید محتوا بخوانید.
عوامل تاثیرگذار در الگوریتم دزدان دریایی گوگل
بعضی مواقع پیش می آید با این که شما تولید کننده اصلی محتوا هستید، ولی گوگل رتبه بهتری به سایت های کپی کار می دهد. دلیل این قضیه می تواند وابسته به عوامل زیر باشد.
- قدمت سایت کپی کار بیشتر است.
- اعتبار و اعتماد سایت کپی کار بیشتر است.
فرض کنید سایتی مانند دیجی کالا مطلبی را از سایت شما که تازه کار است، را عینا کپی کند. خب با در نظر گرفتن قدمت و اعتبار سایت، گوگل این سایت را سایت اصلی می داند و شما سایت کپی کننده!!
البته نا امید نباشید چون این قضیه همیشگی نیست و گوگل هم با آپدیت کردن الگوریتم هایش باهوش تر شده! و رفته رفته تاثیر سئو کلاه سیاه در رتبه بندی سایت ها در گوگل کمتر خواهد شد
الگوریتم گورخر- Zebra
این الگوریتم در سال 2013 به منظور حذف سایت های فروشگاهی نامعتبر از نتایج Serp ارائه شد. سایت های فروشگاهی که روند خرید محصول در آن ها به درستی کار نکند، طبق این الگوریتم مجازات می شوند.
- سایت های فروشگاهی که درگاه پرداخت آن ها کار نکند.
- مجوزهای لازم برای فروش را نداشته باشند.
- توضیحات محصولات کافی نباشد.
- محصولات خریداری شده در سایت موجود نباشند.
- مشکل در فرایند خرید محصولات باشد.
در کل اما این الگوریتم نیز در وب فارسی کاربردی ندارد.
الگوریتم page layout
الگوریتم page layout (صفحه بندی سایت) مخصوص سایت هایی است که تبلیغات زیادی در بالای صفحه می کنند. اگر کاربر برای دیدن محتوای اصلی سایت شما مجبور شود به اسکرول کردن و گشتن در داخل صفحه به خاطر تبلیغات بزرگی که در ابتدای صفحه دارید، احتمالا در خطر هستید. طبق بخش راهنمای وب مستران گوگل. (سال انتشار مقاله 2012)
از هر 100 سایت، 1 سایت شامل این جریمه می شود. پس ux و تجربه کاربری بهتر در این الگوریتم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
الگوریتم کبوتر pigeon algorithm
الگوریتم کبوتر در سال 2013 وارد وب شد و به تدریج از زبان انگلیسی وارد بقیه زبان ها شد. نام این الگوریتم هم به خاطر این که کبوتر نزدیک منطقه را برای لانه کردن معمولا انتخاب می کنه، گرفته شده است. این الگوریتم مثل الگوریتم پاندا و یا پنگوئن نیست که ضد اسپم باشه بلکه کارش کمک به نمایش نزدیک ترین نتیجه جست و جو به کاربران است. به عبارت دیگر سئو محلی ( local seo) هدف این الگوریتم است.
خب چه موقع با الگوریتم کبوتر روبه رو میشویم؟
وقتی که مثلا سرچ می کنید، رستوران یا صرافی یا هر کسب و کار دیگری ، طبق این الگوریتم نزدیک ترین مکان ها برای شما دیده می شوند.
مثلا من در گوگل سرچ کردم “استخر” و همون طوری که مشاهده می کنید گوگل، 3 نتیجه را برای من در خصوص نزدیک ترین استخرهایی که من هستم را نمایش می دهد.
حالا اگر من در تبریز بودم و این کلمه را سرچ می کردم، مطمئنا استخرهای تبریز را به من نمایش می داد.
الگوریتم موبایل گدون Mobilegeddon
این الگوریتم گوگل در سال 2015 به منظور بررسی سایت های ریسپانسیو – سایت موبایل فرندلی – منتشر شد. الگوریتم موبایل گدون سایت هایی که ریسپانسیو هستند را رتبه های بالاتری قرار می دهد. به دلیل تغییرات بسیار زیادی که بر اثر این الگوریتم اتفاق افتاد، نام آن را ترکیبی از واژه های موبایل+ آرماگدون گذاشتند.
نتایج منتشر شده در خصوص تاثیرات و نحوه کار الگوریتم موبایل گدون به صورت زیر می باشد.
- در تمامی زبان ها این الگوریتم گوگل اجرا می شود.
- ریسپانسیو بودن را برای هر صفحه چک می کند نه کل سایت.
- این الگوریتم تنها بر روی نتایج در نسخه موبایل اثر می گذارد. ( تاثیری در ارائه نتایج در نسخه دسکتاپ و تبلت ندارد)
الگوریتم کافئین گوگل
الگوریتم کافئین گوگل در سال 2009 به منظور سریعتر کردن بررسی تغییرات و ایندکس سایت ها ارائه شد. طبق توضیحات ارائه شده در سایت های معتبر این الگوریتم بر روی جابه جایی نتایج اثر نمی گذارد، به عبارت دیگر وظیفه الگوریتم کافئین بررسی محتوای تازه و ایندکس کردن سریع تر آن ها است و بر روی جریمه کردن سایت ها یا تغییر رتبه سایت ها مستقیم اثر نمی گذارد.
جدیدترین الگوریتم های گوگل
در دو سایت https://algoroo.com و https://moz.com/mozcast نیز می توانید تغییرات الگوریتم های گوگل و جدیدترین الگوریتم های گوگل را بررسی کنید. با این حال در همین صفحه آخرین الگوریتم های گوگل ارسال خواهد شد.
آپدیت الگوریتم های موتور جست و جوی گوگل
همان طور که در این مقاله بحث شد، الگوریتم های موتور جستجوی گوگل بسیار زیاد هستند و بعضی مراجع حتی آپدیت الگوریتم های گوگل را سالانه بیش از 1000 مرتبه اعلام می کنند. با این حال من سعی می کنم این صفحه را بروز نگه دارم چون یکی از علایق شخصی من در مورد گوگل، همین بررسی تغییرات الگوریتم های گوگل هستند، برای همین کامل ترین مرجع این الگوریتم ها را منتشر کردم. در هر حال اگر شما هم علاقه مند هستید که از آپدیت الگوریتم های گوگل با خبر شوید، می توانید از این مراجعی که معرفی می کنم استفاده کنید.
بلاگ رسمی وب مستر گوگل
بلاگ رسمی وب مستر گوگل یا Google Webmaster Central Blog یکی از مهم ترین مراجع رسمی برای متوجه شدن آپدیت الگوریتم گوگل می باشد.
توییتر
پیگیری کردن توییت های متخصصین سئو – این اکانتهای توییتر را حتما توصیه می کنم پیگیری کنید.
- Danny Sullivan: @dannysullivan and @searchliaison
- John Mueller: @JohnMu
- (@rustybrick)
- @Marie_Haynes)
- @glenngabe
حرف آخر
سئو یک علم است و مثل هر علمی نیاز به دانستن کامل مفاهیم اولیه است. شناخت الگوریتم های گوگل یکی از این اصول اولیه است. اگر می خواهید یک سئوکار خوب باشید، باید از تغییرات الگوریتم های گوگل اطلاع داشته باشید و با انجام یک سئوی اصولی با بیشترین ضریب اطمینان، پروژه ها را تحویل دهید چرا که در صورتی که سئو کلاه سیاه انجام دهید یا مطابق با قوانین گوگل قدم برندارید، ممکن است سایت شما آسیب جدی بخورد. مثلا وقتی که الگوریتم 1 آگوست 2018 وارد وب شد، بعضی از سایت ها افت کردند و رتبه خود را از دست دادند اما بعضی دیگر خیر.
دیدگاهتان را بنویسید