الگوریتم پاندا
گوگل در فوریه سال 2011 از الگوریتمی به نام پاندا برای جریمه سایت های اسپم در نظر گرفت. الگوریتم پاندا سایت هایی که محتوای کم و بی کیفیت و به ویژه مزارع لینک دارند را جریمه می کند. وقتی که الگوریتم پاندا در سال 2011 وارد وب شد، خیلی از سایت های خوب رتبه هاشون را از دست دادند و برعکس بعضی از سایت های کپی کار (Scraper site) در رتبه های بالاتری در گوگل نسبت به سایت های اصلی تولید کننده محتوا قرار گرفتند.
الگوریتم پاندا و پنگوئن هر دو جز الگوریتم های ضد اسپم هستند، اما در هر دو مثال هایی است که این الگوریتم ها به خوبی کار نمی کنند. مثلا با وجود 28 آپدیت رسمی پاندا، بازهم در مواردی سایت های اسپم بالاتر از سایت هایی که محتوای اولیه را انتشار دادند، یافت می شود.
فلسفه ورود الگوریتم پاندا گوگل
به طور کلی الگوریتم پاندا در خصوص سایت ها با مطالب کیفیت پایین یا کوتاه که در مزارع محتوا به اشتراک گذاری می شوند، خیلی حساس است.
یک باوری بین وب مستران و مدیران سایت وجود دارد، که هرچقدر مطلب طولانی تر باشد مفیدتر است و احتمالا گرفتن رتبه آن بالاتر می رود. اما این قضیه این جوری نیست! چرا؟ الان توضیح می دم
بعد از الگوریتم های گوگل همچون الگوریتم کافئین و تاثیر محتوا روی سئو سایت و ایندکس شدن سایتها، این باور شکل گرفت که محتوای طولانی تر، بهتر!!
این قضیه ادامه پیدا کرد تا اینکه گوگل برای مقابله با این پدیده، الگوریتم پاندا را در 2012 برای نظارت بر روی کیفیت محتوا به کار گرفت. میان انبوهی از الگوریتم های گوگل از گذشته تا به امروز، پاندا یکی از تاثیرگذارترین ها بوده است. در سال 2012 سایت های زیادی از طرف این الگوریتم به صورت ناگهانی جریمه شدند. پنالتی گوگل برای یک سایت هم بدترین اتفاق ممکن می تونه باشه. جوری که بعضی موقع ها شاید خرید یک دامین جدید بهتر باشد!!
( دوباره تاکید کنم که سمت بک لینک رایگان – سئو کلاه سیاه و این جوری کارا نرید چرا که اصلا هیچ کاری نکنید بهتر از اینه که بعد از چند ماه امید و تلاش و تولید محتوا نه تنها رتبه ای نگرفتید، بلکه یک سایت اسپم به گوگل معرفی کردید)
- ویدیویی که از رند فیکشن -Rand Fishkin دیدم، درباره پاندا می گفت که، پاندا اسم یک دولپر هندی Navneet Panda که در دکتراش در دانشگاه کالیفرنیا روی این الگوریتم کار می کرد، گرفته شده . از روی کنجکاوی رزومش هم پیدا کردم اگر خواستید بگید رزومه آقای پاندا را بفرستم!
معیارهای رتبه بندی سایت ها از نظر الگوریتم پاندا
قوانین الگوریتم پاندا برای رتبه بندی سایت ها به صورت زیر می باشد.
- مطالب کوتاه Thin content
- مطالب کپی Duplicate content
- مطالب با کیفیت پایین Low-quality content
- نداشتن اعتبار در خصوص محتوای تولیدی Lack of authority/trustworthiness
- مطالب انتشار یافته به صورت مزارع محتوا Content farming
- سایتایی که مطالب بی کیفیت از بابت طول محتوایی- غلط املایی توسط کاربران ( پست مهمان) منتشر می کنند Low-quality user-generated content (UGC)
- تبلیغات زیاد نسبت به محتوا High ad-to-content ratio
- وجود مطالب ضعیفی که در اطراف لینک های همکاری در فروش به منظور تبلیغات درج می شود Low-quality content surrounding affiliate links
- بلاک کردن سایت توسط کاربران در گوگل به صورت مستقیم یا توسط افزونه کروم Websites blocked by users
- انتشار مطالب نامرتبط با تایتل صفحه و ورودی های گوگل Content mismatching search query
آپدیت های الگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا تا سال 2014، 28 آپدیت تایید شده از طرف گوگل داشته است ولی در هر حال حاضر دیگر به صورت الگوریتمی جدا نمی باشد، بلکه این الگوریتم بخشی از الگوریتم اصلی گوگل (Google’s core ranking algorithm ) است و جز هسته اصلی گوگل شده است.
اما در بین آپدیت های ارائه شده پاندا، مانند هر الگوریتمی بعضی از این آپدیت ها، بسیار مهم تر بودند و تغییرات بیشتری را در نتایج گوگل داشتند و به همین خاطر نام جداگانه ای دارند.
- اولین آپدیت الگوریتم پاندا
معروف به پاندا 1 (Panda 1.0) ، تاریخ 24 فوریه 2011 – سهم تاثیر آن در نتایج جست و جو 11.8%- تاثیرگذاری فقط در زبان انگلیسی و فقط در آمریکا
- دومین آپدیت الگوریتم پاندا
معروف به پاندا 2 (Panda 2.0)، تاریخ 11 آوریل 2011- سهم تاثیر آن در نتایج جست و جو 2%- به زبان انگلیسی و تاثیر آن در کل دنیا اعلام شد
- سومین آپدیت الگوریتم پاندا
تاریخ 10 می 2011- تاثیری در نتایج گزارش نشد- اطلاع رسانی عمومی نشد- تایید شد.
- چهارمین آپدیت الگوریتم پاندا
تاریخ 16 ژوئن 2011- تاثیری در نتایج گزارش نشد- اطلاع رسانی عمومی نشد- این آپدیت پاندا تایید شد.
- پنجمین آپدیت الگوریتم پاندا
تاریخ 23 جولای 2011- تاثیری در نتایج گزارش نشد- اطلاع رسانی عمومی نشد- این آپدیت پاندا تایید شد.
- ششمین آپدیت الگوریتم پاندا
تاریخ 12 آگوست 2011- تاثیر 6 تا 9 % آن در زبان های غیر انگلیسی گزارش گردید- اطلاع رسانی عمومی گردید
- هفتمین آپدیت الگوریتم پاندا
تاریخ 27 سپتامبر 2011- تاثیری در نتایج گزارش نشد- اطلاع رسانی عمومی نشد- تایید شد.
- هشتمین آپدیت الگوریتم پاندا
معروف به پاندا 3 (Panda 3.0) ،تاریخ 19 اکتبر 2011- تاثیر 2% در نتایج جست و جو گزارش گردید. به تدریج توسط سئوکاران و وب مستران تاییدگردید.
- نهمین آپدیت الگوریتم پاندا
تاریخ 18 نوامبر 2011- تاثیری در نتایج گزارش نشد- اطلاع رسانی عمومی نشد – کمتر از 1% در نتایج جست و جو تاثیر گذاشت.
- دهمین آپدیت الگوریتم پاندا
تاریخ 18 ژانویه 2012- تاثیری در نتایج گزارش نشد- اطلاع رسانی عمومی نشد – تایید شد.
- یازدهمین آپدیت الگوریتم پاندا
تاریخ 18 ژانویه 2012- تاثیری در نتایج گزارش نشد- اطلاع رسانی عمومی نشد – تایید شد.
- دوازدهمین آپدیت الگوریتم پاندا
تاریخ 23 مارس 2012- تاثیری در نتایج گزارش نشد- به صورت رسمی از سمت گوگل تایید شد – روی 1.6% از نتایج وب تاثیر گذاشت.
این روند به همین صورت ادامه پیدا کرد تا در آپدیت 27 و 28 الگوریتم پاندا، پاندا 4 و 4.1 وارد شد.
- بیست و هفتمین آپدیت الگوریتم پاندا
معروف به پاندا 4 (Panda 4.0) ، تاریخ 20 می 2014 – سهم تاثیر آن در نتایج جست و جو 7.5%- تایید شد.
- بیست و هشتمین آپدیت الگوریتم پاندا
معروف به پاندا 4.1 (Panda 4.1) ، تاریخ 25 سپتامبر 2014 – سهم تاثیر آن در نتایج جست و جو 3.5%- تایید شد.
- بیست و نهمین آپدیت الگوریتم پاندا
معروف به پاندا 4.2 (Panda 4.2) ، تاریخ 18 جولای 2015 – سهم تاثیر آن در نتایج جست و جو 2 تا 3% – تایید شد. از طرف گوگل اطلاع رسانی شد.
در صورت داشتن هر سئوالی در خصوص الگوریتم پاندا گوگل، می توانید در همین صفحه از طریق بخش نظرات در ارتباط باشید.
داشتن تعداد صفحات زیاد 404
داشتن صفحات 404 به هر تعدادی تاثیری در جریمه شدن یا پنالتی گوگل از سمت الگوریتم پاندا ندارد. این که بعضی وب مستران و سئوکاران می گویند داشتن صفحات 404 باعث میشه پنالتی شوید، این طور نیست! دلیل این مطلب را بازهم از توییتی از Gary Illyes می آورم که در این جا می تونید این مقاله را مشاهده کنید.
پس صفحات 404 حتی در پاندا 4.2 که آخرین الگوریتم پاندا است هم لحاظ نمیشود.
صفحه 404 چیست: وقتی شما صفحه ای از یک سایت را وارد می کنید که وجود ندارد، با صفحه 404 مواجه می شوید.
حداقل تعداد کلمه ای وجود ندارد
شاید شما هم شنیده باشید، که می گویند برای این که رتبه در گوگل بگیرید، باید حتما مقالات بلند بنویسید مقالات 2000 کلمه ای !! اما اصلا این طور نیست.کیفیت مهم است نه کمیت. دلیل این هم پاسخی است که خود John Mueller داده و گفته که معیاری به نام تعداد کلمات برای رتبه بندی سایت ها وجود ندارد.
نگاه کنید من الان این عبارت ” چگونه تخم مرغ را آب پز کنیم” را در گوگل به انگلیسی سرچ کردم. طبیعی است که آب پز کردن تخم مرغ دستور و نکته خاصی ندارد پس مقاله ای که در مورد آب پز کردن آن است بسیار کوتاه است. در این عکس زیر همان طور که مشاهده می کنید، در صفحه اول گوگل و بالاتر از همه نتایج، سایتی قرار دارد که یک مقاله 139 کلمه ای نوشته است، نه حتی 300 کلمه!
از آن جایی که این یک مقاله مفید است، گوگل از سرویس ویژه خود که همان featured snippet ( نمایش نتایج به صورت یک کادر برجسته) برای نمایش این سایت استفاده کرده است.
پنالتی الگوریتم پاندا
- از کجا بفهمیم سایتم را گوگل جریمه کرده است؟
- چگونه از جریمه گوگل خلاص شویم؟
- چگونه بازدید سایت را افزایش دهیم؟
- چرا بازدید سایت من کم شده است؟
- چرا سایت من افت کرده است؟
ممکن است سایت شما در اثر رعایت نکردن قوانین سئو و بهینه سازی از سوی گوگل جریمه شده باشد. جریمه شدن گوگل یکی از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است برای هر وب مستری بیفتد. اگر ترافیک سایت شما بسیار کم شده و بازدید روزانه شما در حال افت کردن هستید، با دقت بیشتری لازم است برخورد کنید.
اگر بازدید سایت شما کاهش پیدا کرده است، می توانید از طریق مشاوره سئو نباتک این مشکل را حل کنید و سایت را جریمه گوگل بیرون آورید و به حالت طبیعی برگردانید و حتی از حالت قبل نیز با رعایت نکاتی که به شما گفته می شود، بازدید بیشتری دریافت کنید.
سخن آخر
در این مقاله در خصوص الگوریتم ضداسپم گوگل پاندا صحبت شد و آپدیت های مختلف آن به تفکیک بررسی شد. نکته ای که در تمام این آپدیت ها به چشم می خورد، تولید محتوای خوب است. اگر محتوای خوبی برای کاربران تولید کنید، مطمئن باشید گوگل پاندا سایت شما را جریمه نخواهد کرد. پس به دنبال روش های کلاه سئو و فریب گوگل نباشید، که اگر هم حتی موفق شوید به زودی با توسعه الگوریتم های گوگل، این روش ها باعث بدتر شدن رتبه سایت شما نیز حتی می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید