ریدایرکت چیست
در این مقاله آموزش سئو نباتک می خواهیم در مورد ریدایرکت صحبت کنیم. خب اولین سئوال اصلا ریدایرکت چیست؟
تصور کنید شما چند صفحه از سایت خودتان را می خواهید حذف کنید، یا اصن می خواهید آدرس صفحات سایت – url صفحات را عوض کنید. اگر بدون ریدایرکت صفحات این کار را انجام دهید، وقتی کاربری وارد این صفحات می شود، با پیغام خطای 404 ( صفحه 404) رو به رو می شود. اما اگر شما این صفحات سایت را قبلا ریدایرکت کرده باشید ( کد ریدایرکت 301 یا ریدایرکت موقت ) دیگر کاربر به جای دیدن صفحه 404، صفحه ریدایرکت شده را مشاهده می کند.
پس می توان ریدایرکت را این گونه توضیح داد، که ریدایرکت انتقال یک url از یک آدرس به آدرس دیگری است.برای مثال تصور کنید که یک صفحه محصول از فروشگاه اینترنتی را می خواهید از روی سایت حذف کنید، در این حالت بهتر است برای جلوگیری از آسیب به سئو سایت، صفحه محصول را ریدایرکت به صفحه دیگری از سایت کنید. حالا چگونه ریدایرکت کنیم؟ خب پس ادامه مقاله نباتک را بخوانید.
ریدایرکت دامنه چیست
ریدایرکت دامنه انتقال کل سایت و تمامی آدرس ها به یک دامین جدید می باشد. با این کار تمامی url ها و آدرس ها عوض می شوند. توجه کنید که در ریدایرکت دامنه و کلا هر نوع ریدایرکتی دامنه و یا آدرس قبلی دیگر در دسترس نمی باشد و کاربران تحت هیچ شرایطی نمیتوانند دامین قبلی را مشاهده کنند.
ریدایرکت یک صفحه به صفحه دیگر
در ریدایرکت یک صفحه به صفحه دیگر، کد 301 ( ریدایرکت 302) روی همان صفحه خاص که تعیین کرده اید، اتفاق می افتد. چه می خواهید ریدایرکت یک صفحه به صفحه دیگر یا ریدایرکت دامنه را انجام بدید، 3 حالت ریدایرکت برای این کار وجود دارد. این سه روش عبارتند از:
انواع ریدایرکت ها
به طور کلی 3 نوع ریدایرکت برای سایت داریم. ریدایرکت 301 (301 redirect) – ریدایرکت دائمی ریدایرکت 302 (redirect 302) – ریدایرکت موقت متا تگ رفرش (Meta refresh) – ریدایرکت موقت
ریدایرکت 301 چیست
ریدایرکت 301، انتقال دائم آدرس قدیمی به آدرس جدید است. در خصوص سئو سایت این روش بهترین روش برای ریدایرکت سایت شما می باشد. هر نوع cms و سایتی که دارید، می توانید از کد ریدایرکت 301 استفاده کنید. استفاده از کد ارجاع 301، باعث می شود کاربران به صفحه جدیدی که شما تعیین می کنید، به صورت اتوماتیک انتقال پیدا کنند.
تاثیر ریدایرکت بر سئو
طبق نتایج تحقیقات منتشر شده در خصوص تاثیر ریدایرکت در سئو سایت، می توان گفت که به احتمال بیش از 90% اعتبار آدرس قبلی به آدرس جدید انتقال پیدا می کند. اما خب بهتر است تا حد ممکن میزان آن را کاهش دهید.
ریدایرکت 302 چیست
بر خلاف ریدایرکشن 301، در ریدایرکت 302 انتقال آدرس به صورت موقت انجام می شود. با این که طبق توصیه های کارمندان گوگل که در خصوص سئو ویدیوهایی از آن ها منتشر می شود و یا در سایت شخصی خودشون اعلام می کنند، تقریبا این دو حالت ریدایرکت مثل هم عمل می کنند، با این حال طبق تجربه وب مستران و سئوکاران توصیه می شود که اگر قصد ریدایرکت کردن سایت دارید، از ریدایرکت دائمی 301 استفاده کنید.
متا تگ رفرش چیست
شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد، که وارد یک سایت شدید، اما مروگر بعد از چند ثانیه به صورت خودکار رفرش شده است؟! رفرش شدن خودکار مرورگر یکی از نشان های استفاده از متا تگ رفرش در کدهای صفحه است. اما خب حالا متا تگ رفرش چیست؟
متا تگ رفرش ( کد html رفرش صفحه )یک خط کد است که به مانند کد ریدایرکت 301 یا 302 در سایت قرار می گیرد. کار این متا تگ رفرش دوباره صفحه یا ریدایرکت کردن صفحه بعد از مثلا 20 ثانیه می باشد. خب تصور کنید که در حال خواندن مقاله ای در سایت ما هستید بعد هر 10 ثانیه صفحه دوباره لود بشه! خب مسلما رفرش شدن خودکار مرورگر تاثیر بدی روی شما خواهد داشت و ممکن است صفحه را ببندید!
همچنین با توجه به ریدایرکت های (3xx (301-302-307 توصیه می شود از این نوع ریدایرکت ها استفاده کنید تا متا رفرش! چون این کدهای ریدایرکت اعتبار آدرس را هم منتقل می کنند و به سئو سایت هم آسیبی نمی رسانند.
توصیه جان مولر در خصوص ریدایرکت از طریق متاتگ رفرش داخل فروم وب مستر گوگل درباره متاتگ رفرش بحث شده بود، که آیا ریدایرکت از این طریق به سئو سایت آسیب می زنه یا نه؟ پاسخی که خود جان مولر داد، را دقیقا این جا آوردم که نگاه گوگل در این باره را بدونید.
مفهوم جمله: متاتگ رفرش استفاده کنید، نه گوگل دوست داره نه کاربران سایت!
ریدایرکت دامنه در دایرکت ادمین
نحوه ریدایرکت با توجه به پنل هاست شما کمی تفاوت دارد. نحوه ریدایرکت سایت در دایرکت ادمین به این صورت است، که بعد از وارد شدن به پنل هاست خودتون، مرحله1 و 2 را باید انجام بدید، که بعد از انجام کار سایت جدید شما جایگزین سایت قبلی می شود. برای مثال من در پنل هاست زیر، دامین دات کام را به دامین دات آر ریدایرکت 301 ( ریدایرکت دائمی) کردم. مرحله 1: انتخاب ماژول site redirection از پنل دایرکت ادمین مرحله2: وارد کردن دامین جدید جهت ریدایرکت و انتخاب ریدایرکت 301
ریدایرکت دامنه در سی پنل
نحوه ریدایرکت دامنه در سی پنل نیز مشابه دایرکت ادمین می باشد.برای ریدایرکت دامنه در سی پنل، نیز به سادگی می توانید با دادن آدرس دامین قدیم و جدید این کار را انجام بدید. در شکل 1 و 2 و 3، آموزش ریدایرکت دامنه در سی پنل داده شده است.
مرحله1: انتخاب ماژول redirects از سی پنل
مرحله2: انتخاب دامین مورد نظر جهت ریدایرکت
مرحله3: وارد کردن دامین جدید جهت ریدایرکت 301
ریدایرکت دامنه با htaccess
برای ریدایرکت با htaccess فرقی نمی کند که هاست شما سی پنل است یا دایرکت ادمین، در هر دو حالت تغییر url با htaccess به سادگی با اضافه کردن یک خط کد امکان پذیر می باشد. برای این کار فایل htaccess هاست خودتون را باز کنید و کد زیر را برای ریدایرکت از دامنه قدیمی به دامنه جدید به کدهای htaccess اضافه کنید.
Redirect 301 / http://newdomain.com
ریدایرکت http به https
برای ریدایرکت http به https از طریق سی پنل یا از طریق دایرکت ادمین، شما می بایست فایل htaccess را ادیت کند. بدین منظور این فایل htaccess را باز کرده و کد زیر را در آن وارد کرده و آن را ذخیره کنید. با این کار ریدایرکت http به https بلافاصله اتفاق خواهد افتاد. دقت کنید، اگر خط اول این کد ( RewriteEngine On ) در فایل htaccess شما وجود دارد، دیگر لازم نیست آن را وارد کنید و دو خط بعدی را بعد از وارد نمایید.
RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} off RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
خلاصه
در این مقاله به بررسی ریدایرکت سایت پرداختیم. این که ریدایرکت چیست؟ انواع ریدایرکت؟ ریدایرکت چه تاثیری در سئو دارد؟ آیا ریدایرکت به سئو سایت آسیب می رساند؟ همچنین متوجه شدیم که بهترین روش ریدایرکت برای سئو، ریدایرکت 301 است و روش های مختلف ریدایرکت از طریق دایرکت ادمین و سی پنل و htaccess آموزش داده شد.
اگر سوالی و یا مشکلی در ریدایرکت کردن سایت و یا صفجات مختلف داشتید، می توانید همین جا کامنت بذارید و سوال خودتان را مطرح کنید.
دیدگاهتان را بنویسید